HOSPITALIA

DIENSTENPAKKET ASSIST EN MEER VOOR- EN NAZORG


Doe zoals meer dan 800.000 Belgen: vertrouw op Hospitalia, de hospitalisatieverzekering bij OZ. Dan hoef je niet wakker te liggen van de hoge kosten. Nieuw vanaf 1 april is de formule ‘Hospitalia Medium’. Ook de voor- en nazorg wordt sterk uitgebreid. Helemaal nieuw is dat je een beroep kan doen op het dienstenpakket Assist bij Hospitalia Medium en Plus.

Waar voor je geld Filip Bonnevalle, Expert gezondheid bij OZ: “Hospitalia kan gerust de vergelijking doorstaan met hospitalisatieverzekeringen van privé-verzekeraars. En dat tegen interessantere tarieven. Als onafhankelijk ziekenfonds hoeven we geen grote winst te maken. We willen je optimaal verzekeren, en dat voor een bijdrage die voor jou voordelig is. Hospitalia betaalt de meeste kosten terug, en dat vanaf de eerste opnamedag. Om je nog beter te beschermen hebben we ons verzekeringspakket uitgebreid. Onze nieuwe formule is Hospitalia Medium. Een complete hospitalisatieverzekering die bovendien scherp geprijsd is.” Voor het hele gezin “Hospitalia is een gezinsverzekering. Dat betekent dat alle gezinsleden samen aansluiten. Hoe jonger je bent, des te lager je maandelijkse bijdrage.” Voorbeeld Sara (32) en Gert (35) hebben een zoontje Jidse (1). Ze willen zich correct verzekeren en kiezen voor Hospitalia Medium. De bijdrage voor Sara en Gert bedraagt per persoon € 19,44 per maand. Voor Jidse is het € 6,13. Sara en Gert besluiten ook de waarborg zware ziektes te nemen. Je weet tenslotte maar nooit. Dan komt er voor elk van hen € 0,88 bij en voor Jidse € 0,28. In totaal betalen ze € 47,05 per maand en kunnen ze op beide oren slapen. Als een van hen voor een paar dagen of langer naar het ziekenhuis moet, hoeven ze zich van de financiële kant niks aan te trekken. Is er een wachttijd? “De wachttijd bedraagt 6 maanden. Bij een ongeval is er geen wachttijd. De wachttijd kan geschrapt worden als je overstapt van een gelijkaardige polis. Bij zwangerschap geldt een specifieke wachttijd.”


Om je nog beter te beschermen, hebben we ons verzekeringspakket uitgebreid. En dat voor een bijdrage die voor jou voordelig is.”


Filip Bonnevalle, Expert gezondheid bij OZ

NIEUW

Bijkomend dienstenpakket Hospitalia Assist Filip: “Dit servicepakket is nieuw en uniek voor een ziekenfonds. Het is een bijkomende dienstverlening als je in het ziekenhuis zou belanden (niet voor bevallingen). Denk aan oppas voor je kinderen of je huisdier als jij er zelf niet kan voor instaan. Of poetshulp in huis, terwijl jij in het ziekenhuis ligt. Het kan ook gaan om een tolk, ziekenvervoer of psychologische bijstand. De steun gaat tot € 1.000 per opname, met een maximum van 2 opnames per jaar.”

UITGEBREID

Ambulante zorgen: nu 60 dagen voor en 180 dagen na Filip: “Ziekenhuisopnames worden alsmaar korter. Dat betekent dat de voor- en nazorg belangrijker worden. Daarom hebben we de termijnen royaal uitgebreid.” De ambulante medische kosten gelinkt aan de hospitalisatie worden bij Hospitalia Medium en Plus zelfs terugbetaald 60 dagen voor de hospitalisatie en 180 dagen na de hospitalisatie. Denk aan de specialisten die je raadpleegt voor een ingreep of als je na een operatie aan je schouder 40 maal naar de kiné moet.

Sterke dekking voor terugbetaling ereloonsuplementen Zoals je weet mogen dokters extra ereloon aanrekenen bovenop het basistarief als je in een eenpersoonskamer verblijft. Hospitalia Medium betaalt deze tot 200% terug en tot 100% bij een dagopname. Hospitalia Plus tot 300% en 100% bij een dagopname. Verblijf je in een eenpersoonskamer in een ziekenhuis in Brussel of Wallonië dat meer dan 200% ereloonsupplementen aanrekent? Dan rekenen wij een franchise van 150 € aan. Optie waarborg zware ziekten Filip: “Voor een bedrag tussen € 0,28 en € 1,97 per maand kan je je ook verzekeren tegen 31 zware ziektes, zoals de ziekte van Crohn. Dan kan je tot € 7.000 per jaar terugbetaald krijgen voor ambulante kosten. Deze optie erbij nemen, raden we ten stelligste aan.”

HOSPITALIA MEDIUM

Het comfort van een eenpersoonskamer in heel Vlaanderen

 • Zonder jaarlijks plafondbedrag . Er staat geen maximumbedrag op. Je krijgt het grootste deel van alle ziekenhuiskosten terugbetaald.
 • Instap tot en met 65 jaar
 • Je kan kiezen voor de optie waarborg zware ziekten
 • Uitgebreide voor- en nazorg
 • Dienstenpakket Hospitalia Assist (niet voor bevallingen)

Wat betaalt Hospitalia Medium terug?

 • Kamersupplementen voor een eenpersoonskamer tot € 125 per dag en tot € 80 bij dagopname
 • Verblijfskosten voor een ouder van een kind onder 19 jaar
 • Dringend vervoer: tot € 500 per jaar
 • Ereloonsupplementen tot 200% en 100 % bij dagopname: een prima dekking in alle Vlaamse ziekenhuizen
 • 60 dagen voorzorg en 180 dagen nazorg
 • Buitenlandse opname tot max. € 360/dag

HOSPITALIA PLUS

De meest volledige hospitalisatieverzekering

 • Het comfort van een eenpersoonskamer
 • In heel België
 • Alle waarborgen van Hospitalia Medium
 • Nu met terugbetaling ereloonsupplementen tot 300% en 100% bij dagopname.

Ereloon terugbetaald tot 300% Met Hospitalia Plus heb je een topverzekering in huis. Deze biedt alles wat Hospitalia Medium heeft. Daarbovenop voorziet Hospitalia Plus een terugbetaling van de ereloonsupplementen tot 300% en 100% bij dagopname. Daarvan geniet je overal in België, zelfs als je in Brusselse ziekenhuizen verblijft of in Wallonië.