OZ NIEUWS

DE LAATSTE NIEUWTJES OVER OZ EN GEZONDHEID


ARBEIDSONGESCHIKT?

VOLG JE DOSSIER OP IN MIJN OZ

Als je arbeidsongeschikt bent, is het extra handig om een account aan te maken op Mijn OZ. Dit alles kan je online regelen:

 • Inlichtingenblad invullen
 • Aangiftetermijn bekijken
 • Uitkering bekijken
 • Vakantie in het buitenland doorgeven
 • (Deeltijdse) werkhervatting doorgeven

Daarnaast kan je ook heel wat andere ziekenfondszaken in orde brengen op Mijn OZ. Denk aan documenten of kleefzegels aanvragen, brieven digitaal ontvangen en veel meer. Mijn OZ is snel en eenvoudig, gratis, gebruiksvriendelijk, 24/7 open en beter voor het milieu.

DE FIETS OP!

BIJSTAND EN VERZEKERING

De lente staat voor de deur. Tijd om terug buiten te bewegen. Wil je dit voorjaar meer fietsen of ben je vaak onderweg met de fiets? Doe dit steeds op een veilige manier. Je kan lid worden van de Vlaamse Wielerbond (VWB). Het maakt niet uit of je in een club zit of alleen de baan op gaat. Door je lidmaatschap ben je meteen correct verzekerd en heb je recht op gratis fietsbijstand in België en daarbuiten. Lid worden kost € 32. Daarmee is zelfs het hele gezin verzekerd.

De VWB-voordelen op een rijtje

 • Verzekering BA, Lichamelijke Ongevallen en Rechtsbijstand.
 • Fietsbijstand bij pech of ongeval in de Benelux en tot 50 km erbuiten.
 • Zesmaal per jaar het magazine ‘Vlaamse Wielrijder & Biker’,
 • Kortingen op fietsreizen, toertochten, aangesloten fietswinkels,
 • sportvoeding en kledij.
 • VWB-cursussen en opleidingen aan een voordelig tarief.

OZ Voordeel Omdat we grote voorstander zijn van meer bewegen geeft OZ een tegemoetkoming van € 25 per jaar.

ZWANGER OF PAS BEVALLEN?

NIEUWE APP MAMA BAAS

Sinds begin dit jaar heeft de populaire community Mama baas haar eigen app. Die kwam tot stand in samenwerking met OZ. De app heeft twee grote delen: eentje voor tijdens de zwangerschap en eentje voor het eerste levensjaar van je baby.

Zwanger! Elke dag krijg je een tip, een verhaal, een wetenschappelijk feit of een toffe quote over jou en je baby. Hoe groeit en ontwikkelt de baby zich, hoe verandert je lichaam en, waar moet je allemaal aan denken? Van de positieve zwangerschapstest tot je koffers inpakken: je ontdekt alles over de invasie van hormonen, prenatale onderzoeken, zwangerschapskwaaltjes en veel meer. Dit deel van de app is gratis.

Kindje geboren Ook na de geboorte van je baby staat de app je bij met informatie en advies. In het tweede deel krijg je opnieuw elke dag een tip of weetje. Hoe ontwikkelt je baby zich? Welke kwaaltjes kan je verwachten? Hoe kan je de band met je kindje versterken? Voor dit deel van de app betaal je € 3,49. Download de app in de App Store of via Google Play!

NIEUWE NAAM

VOOR SOLIDARITEIT VOOR HET GEZIN: i-mens

Zoek je thuisverpleging, kraamzorg, babysit, ziekenvervoer of bejaardenzorg? Heb je verpleegkundige of andere hulp nodig? Die kan je aanvragen bij de OZ Sociale Dienst. Deze dienst doet onder andere een beroep op de mensen en diensten van Solidariteit voor het gezin. Meer dan 5.700 medewerkers, 900 babysitters, 110 onthaalouders en 1.500 vrijwilligers waarop je kan vertrouwen. Nieuwe naam: i-mens Vanaf maart vormen Solidariteit voor het Gezin, Thuishulp en hun partners in thuisverpleging een nieuwe onafhankelijke zorgorganisatie: i-mens. OZ wenst i-mens veel succes bij het goede werk dat ze leveren! www.i-mens.be

MIJN OZ

Weet dat je heel wat ziekenfondszaken online kan regelen in het online kantoor, waar en wanneer je wil. Bellen kan ook op 03 201 85 55.