EEN STERK PAKKET MET

VOORDELEN


Als OZ klant kan je gebruik maken van een hele reeks aanvullende voordelen, bovenop de terugbetalingen van je ziektebriefjes. Denk aan een oppas voor zieke kinderen, gesprekken met een psycholoog via de OZ Luisterlijn, terugbetaling van je lidgeld bij een sportclub of jeugdbeweging, ... Hier zie je enkele aangepaste voordelen vanaf 1 januari 2021.

LOGOPEDIE

Voor een sessie bij de logopedist betaalde OZ € 10 per sessie terug. Tot 18 jaar kreeg je die terugbetaling voor maximaal 40 sessies, boven de 18 jaar ging het om 10 sessies.

  • Vanaf 2021 wordt dit voordeel enorm uitgebreid. Je krijgt nog steeds € 10 terug per sessie, terwijl het aantal is opgetrokken tot 154 sessies per 5 jaar voor iedereen.

MEDISCHE APPS

De online gezondheidsapps zijn in volle opmars. Er zijn apps voor het monitoren van je hartslag, voor diabetici, voor wie revalideert na kanker, … Sommige van die nuttige apps zijn betalend. OZ staat achter deze innovaties en komt daarom tussen in de abonnementskosten. Tot nu toe kreeg je een terugbetaling van € 20 per jaar.

  • We breiden dit uit tot € 20 per app, als je een voorschrift van je arts kan voorleggen of als de app erkend is door m-health.

TELECONSULTATIES

Door de coronacrisis konden heel wat fysieke consultaties bij de dokter/specialist niet doorgaan. OZ breidde daarom de terugbetaling tijdelijk uit naar teleconsultaties.

  • Vanaf 2021 wordt de terugbetaling van teleconsultatie voor logopedie, psychotherapie en diabetes permanent opgenomen in het voordelenpakket*. * Onder voorbehoud van goedkeuring door de CDZ.

BIJDRAGE BLIJFT GELIJK IN 2021

Voor het derde jaar op rij blijft de bijdrage die je aan OZ betaalt ongewijzigd. Deze bijdrage bedraagt € 8,54 per maand als je in eigen naam aangesloten bent, dus niet ten laste van iemand anders. Hiermee geniet je bovenop de verplichte ziekteverzekering van alle aanvullende OZ voordelen en diensten. Een overzicht van alle gewijzigde voordelen, details en voorwaarden vind je op www.oz.be/voordelen.

ZORGVERBLIJVEN

Wie na een operatie of bij een chronische ziekte nood heeft aan extra tijd om te herstellen in een rustige omgeving, kan terecht in een door OZ erkend zorgverblijf.

  • OZ helpt je daarbij ook financieel en heeft de tussenkomsten uitgebreid naar € 35 per dag, tot maximaal 28 dagen per persoon per kalenderjaar.

ORTHODONTIE

Je tiener kijkt vast niet uit naar zijn eerste beugel. En jij kijkt ook niet uit naar die hoge kosten. Helaas is orthodontie vaak noodzakelijk, soms zelfs al op jonge leeftijd.

  • De eenmalige OZ-tegemoetkoming voor orthodontie voor je kind wordt verhoogd van € 375 tot 60% op het remgeld en supplementen tot € 1.050*. * Onder voorbehoud van goedkeuring door de CDZ.

OPPAS ZIEKE KINDEREN

Is je zoon of dochter ziek en kan je er zelf niet voor zorgen, door werkomstandigheden of omdat je zelf ziek bent? Dan kan je bij OZ terecht voor een ervaren kinderoppas.

  • We vragen vanaf dit jaar een kleine bijdrage van € 3 per uur.

ADMINISTRATIEVE BIJDRAGE DIENSTENCHEQUES

Kan je hulp gebruiken in het huishouden? Schakel een huishoudhulp in via Partena en OZ Poets- en strijkhulp. Hij of zij helpt je met poetsen, wassen, strijken, boodschappen doen en koken. Betalen doe je met voordelige dienstencheques die bovendien fiscaal aftrekbaar zijn.

  • In normale omstandigheden betaal je een administratieve bijdrage om van een huishoudhulp gebruik te kunnen maken. OZ klanten niet, want het ziekenfonds betaalt deze bijdrage in jouw plaats.