PARTENA EN OZ

SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR


Partena en OZ bundelen stapsgewijs de krachten: vanaf 1 januari 2021 worden poets- en strijkhulp, gezinszorg en kinderopvang één geheel. Een jaar later volgen de ziekenfondsen van Partena en OZ. De nieuwe groep zal meer dan 1 miljoen klanten vertegenwoordigen en kijkt uit naar een nieuw gemeenschappelijk verhaal.

Samen sterker

Als onafhankelijke sociale dienstverleners werkten Partena en OZ al langer nauw samen. Ze vormen samen de Vlaamse vleugel van de Onafhankelijke Ziekenfondsen en boden al dezelfde verzekeringsproducten van MLOZ Insurance aan. Die samenwerking wordt nu stapsgewijs naar een hoger niveau getild: vanaf 1 januari 2021 fusioneren poets- en strijkhulp, gezinszorg en kinderopvang. De ziekenfondsen van Partena en OZ volgen op 1 januari 2022, onder voorbehoud van goedkeuring door de bevoegde autoriteit. Vanaf dat moment is er in Vlaanderen één groot onafhankelijk ziekenfonds, goed voor zo’n 1 miljoen klanten.

Een nieuw en positief verhaal

Partena en OZ zien heel wat voordelen in de samensmelting: “Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten een nog ruimer dienstenpakket, een nog bredere expertise en nog meer innovatieve service bieden.” zegt Stefaan Lauwers, bestuurder-directeur van Partena. “We werken als sociale ondernemers dan wel in traditionele sectoren, maar kijken daar graag naar met een frisse en ondernemende blik. Klantgerichtheid is een must, efficiëntie en vereenvoudiging in ons complexe zorglandschap ook.” Die visie deelt ook Rik Selleslaghs, directeur-afgevaardigd bestuurder van OZ: “We geloven dat één plus één drie wordt met deze fusie. We werken aan een nieuw en positief verhaal dat een relevant alternatief biedt voor al onze klanten.”

Wat betekent dit voor jou?

Je blijft als klant uiteraard rekenen op de diensten en de service die je van Partena en OZ gewend bent. Vertrouw met een gerust hart op je vaste poets- en strijkhulp, kinderopvang of gezinshulp. Ben je ook klant van het ziekenfonds? Je kan via de bekende kanalen onveranderd bij ons terecht. We houden jou als klant uiteraard persoonlijk op de hoogte van elke stap in de nieuwe samenwerking.

“Klantgerichtheid is een must, efficiëntie en vereenvoudiging in ons complexe zorglandschap ook.”

Stefaan Lauwers, bestuurder-directeur van Partena

“We geloven dat één plus één drie wordt in dit verhaal.”

Rik Selleslaghs, directeur-afgevaardigd bestuurder van OZ

KINDEROPVANG

49

kinderdagverblijven

90

onthaalouders

400.000

opvangdagen per jaar

POETS- EN STRIJKHULP

3.500

of meer huishoudhulpen

3 MILJOEN

uren poetsen en strijken per jaar

138 & 2

strijkpunten strijkshops

GEZINSZORG

174

verzorgenden en zorgpoetshulpen

Kraamzorg

Gezins- en bejaardenzorg

Op www.partena-oz.be vind je alle info op een rijtje