VAKANTIE IN EIGEN LAND

ONZE BESTE TIPS


Door de coronacrisis vallen heel wat reizen naar het buitenland in het water. Omdat de meerderheid van de Belgen deze zomer in eigen land zal blijven, verzamelden we originele thuisblijftips voor jullie. Staycation was nog nooit zo leuk.

1. Maak een wereldreis in huis

Als jij niet naar je favoriete land kan, haal je favoriete vakantiebestemming dan in huis met een thema-avond. Kijk bijvoorbeeld naar een Spaanse film met wat tapas. Maak paella klaar. Speel Spaanse muziek af en haal er een Spaans biertje bij. En waarom geen wereldreis inplannen, met iedere dag een ander land?

2. Digitale rondleiding

Ben je een kunstliefhebber of een citytripper die graag musea bezoekt? Dan kan je terecht bij Google Arts & Culture. Vanuit je zetel kan je er virtuele rondleidingen krijgen in allerlei musea. Maar ook de wereldwonderen vallen er te bewonderen. Ook in België gooiden heel wat musea trouwens hun virtuele deuren open. museumpassmusees.be

3. Rij door de bergen

Valt jouw reis naar Zwitserland in het water? De Grand Train Tour of Switzerland is een 1280 kilometer lange treinrondreis en voert je onder andere langs 11 grote meren en 5 Unescowerelderfgoedlocaties. Stap op een online trein om je even tussen de bergen te wanen. grandtraintour.myswitzerland.com

4. Vakantiefoto’s

Misschien heb jij nog een berg vakantiefoto’s liggen en had je nooit tijd om ze in te plakken. Of staan er nog heel wat vakantiefoto’s op je smartphone of computer? Maak een mooie selectie en druk ze af. Het snuisteren door je oude foto’s levert ongetwijfeld mooie herinneringen op of een leuke avond vol anekdotes.

5. Puzzel een wereldwonder

Puzzelen is helemaal in. Een ideaal moment om te onthaasten. Om in het reisthema te blijven: zoek puzzels met zomerse bestemmingen, de zeven wereldwonderen of in de vorm van een wereldkaart. Daar ben je wel een tijdje mee zoet.

6. Zet een tent in je achtertuin

Heb je een tuin? Dan kan je het gevoel van kamperen oproepen op je eigen grasveld. Zet je tent op en doe alsof je op de camping bent. De gezonde buitenlucht doet wonderen met je slaap.

7. Maak reisplannen

Misschien lukt het niet om deze zomer op reis te gaan. Maar niets belet je al te dromen van een volgende reis. Maak een moodboard met je gedroomde bestemmingen. Dat kan heel eenvoudig op een muur of bord. Maar het kan ook digitaal, bijvoorbeeld via de Pinterest.

8. Uitgebreid ontbijt

Vind jij het ontbijt ook het leukste deel van op hotel gaan? Trakteer jezelf dan op een uitgebreid ontbijt. Laat het aan huis komen of maak zelf een minibuffetje klaar met alles wat je in huis hebt. Haal verse pistolets of boterkoeken. Zorg voor verschillende soorten ontbijtgranen, fruit of yoghurt. Zo start je de dag goed. En wie weet loopt het wel uit tot een gezellige brunch.

9. Tijd voor een siësta

Je hoeft je vakantie helemaal niet vol te plannen. Ook een dutje in je eigen tuin of zetel hoort bij vakantie. Dus voer de zuiderse traditie van de siësta in. Want tijdens een thuisvakantie mag je zoveel luieren als je zelf wil. De boog kan namelijk niet altijd gespannen staan!

10. Ontdek België

De opties in België zijn eindeloos. Te veel om op te sommen eigenlijk. Surf wat rond en ontdek ook de mooiste plekjes in ons eigen land. Want ook hier zijn er mooie fiets-en wandelroutes. Meren om op te varen. Kinderboerderijen en natuurgebieden om van te genieten. www.vlaanderenvakantieland.be walloniebelgietoerisme.be

GESPOT IN DE OZ SHOP

OZ klanten krijgen altijd 10% korting!

FIETSZADELKUSSENS VAN TEMPUR

Gemaakt van Tempur, het revolutionaire comfortabele materiaal dat zich vormt naar de contouren van je lichaam en maximale ondersteuning en comfort biedt.

-15% EXTRA KORTING VAN 1 JULI T.E.M. 31 AUGUSTUS 2020

33,5 x 33 x 3 cm: € 55 -> € 46,75 -10% = € 42,07

28,5 x 25 x 3 cm: € 45 -> € 38,25 -10% = € 34,42

27,5 x 18,5 x 3 cm: € 45 -> € 38,25 -10% = € 34,42