OZ NIEUWS

DE LAATSTE NIEUWTJES OVER OZ EN GEZONDHEID


SPELBOEK

LEERT JE KINDEREN POETSEN

Je kind motiveren om zijn tanden te poetsen is niet altijd even simpel. Maar als je er een spelletje van maakt, wordt het wel leuk. Een doolhof, knutselwerkjes, … Met het spelboek ‘Versla de gaatjes, word een superheld’ kan je samen met je kinderen aan de slag zodat ze in geen tijd een krak worden in tandverzorging. De spelletjes zijn gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar. Wil je dit spelboek graag gratis ontvangen? Mail dan jouw adres naar brochures@mloz.be

EUROPESE

ZIEKTEVERZEKERINGSKAART

WANNEER VRAAG JE DEZE BEST AAN?

Met de Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) bewijs je in het buitenland dat je in orde bent met je ziekteverzekering. Met deze kaart kan je medische kosten terugbetaald krijgen door een buitenlands ziekenfonds. Ook na je terugkeer in België kan je de medische kosten bij OZ indienen. We onderzoeken dan of je recht hebt op een terugbetaling. Let wel: dat kan soms enkele maanden duren. Medische kosten in Australië moeten daar ingediend worden omdat een terugbetaling achteraf niet mogelijk is voor dit land. Enkel in deze zes specifieke situaties moet je deze kaart aanvragen voor jou en je reisgenoten:

  • Je wordt naar het buitenland gedetacheerd
  • Je studeert in het buitenland
  • Je bent werkloos en zoekt werk in het buitenland
  • Je verblijft gemiddeld drie tot zes maanden per jaar in het buitenland
  • Je verblijft regelmatig in het buitenland
  • Je gaat op vakantie naar Spanje of Australië

MEDIPHONE ASSIST

MEDISCHE REISBIJSTAND

Reis je binnenkort naar het buitenland? Zorg ervoor dat je het telefoonnummer van Mediphone Assist bij de hand hebt: +32 (0)2 778 94 94. Deze dienst is 7 dag en op 7 en 24u op 24u bereikbaar. Contacteer hen zeker binnen de 48 uur in geval van een ziekenhuisopname. Zoek je een arts van wacht of het dichtstbijzijnde ziekenhuis? Bij Mediphone Assist kan je ook dag en nacht terecht voor informatie in verband met kleine medische problemen.