RAADPLEEG JE ONLINE GEZONDHEIDSGEGEVENS NU OP

MYHEALTHVIEWER


Welke vaccinaties heb je al gekregen? Welke medicatie moet je nemen? Wat is het resultaat van je laatste deelname aan een bevolkingsonderzoek? Het antwoord op deze vragen vind je op MyHealthViewer, een online toepassing die de ziekenfondsen ontwikkelden op vraag van de Vlaamse overheid.

HOE KAN IK MYHEALTHVIEWER BEKIJKEN?

MyHealthViewer is heel makkelijk te gebruiken. Je hoeft geen tool te downloaden of installeren. Je surft gewoon naar www.myhealthviewer.be en je meldt je aan, bijvoorbeeld met je elektronische identiteitskaart of Itsme. Je kan er ook terecht via je smartphone of tablet.

OPGELET!

De gegevens over je vaccinaties worden aangeleverd vanuit Vaccinnet. Kreeg je je vaccin al een hele tijd geleden? Dan bestaat de kans dat het nog niet digitaal geregistreerd werd. Consulteer in dat geval je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

WAT IS EEN BEVOLKINGSONDERZOEK?

De Vlaamse overheid organiseert en financiert vier bevolkingsonderzoeken. Drie daarvan richten zich op het vroegtijdig opsporen van kanker.

Het vierde bevolkingsonderzoek dat door de overheid wordt georganiseerd, is dat naar aangeboren aandoeningen bij baby’s. Elke pasgeboren baby wordt 72 uur tot 96 uur na de geboorte onderzocht op dergelijke aandoeningen. De staalafname gebeurt door een prik in de rug van de hand van je baby: er worden enkele druppels bloed op een speciaal bloedkaartje opgevangen. Dat gaat heel snel en is niet ingrijpend. Op de korte prik van de naald na voelt je baby er niets van.

Daarna wordt dat staal voor analyse bezorgd aan een van de twee erkende Vlaamse screeningscentra. Er worden twaalf ziektes opgespoord, waarbij vroege diagnose en behandeling noodzakelijk zijn.

INFOSESSIE MY CANCER NAVIGATOR

  • OZ Center Wilrijk op woensdag 14 oktober 2020 van 19u tot 21u
  • Schrijf je snel in op www.oz.be/infodoe

INFOSESSIES NU OOK ONLINE!

Onze infosessies zijn nu ook online beschikbaar! Je kan ze dus eenvoudig bijwonen van bij jou thuis.