ZO GEZOND AAN ZEE

OOK IN HET NAJAAR


Het ruisen van de zee, een rustig strand, de gezonde zeebries, … Er zijn zoveel redenen voor een uitstapje naar de kust buiten het zomerseizoen. Dat een frisse herfstwandeling deugd kan doen, wist je misschien al, maar ken je ook de andere gezondheidsvoordelen van een uitstap naar zee?

1. Beter gezind Ons menselijk brein reageert positief op ‘de blauwe ruimte’. De zee zien of horen brengt ons brein tot rust. Het geluid heeft een kalmerend effect, waardoor we ons aan zee makkelijker ontspannen. Het jodium uit het zeewater, dat we dankzij de zeebries inademen, brengt bovendien ons serotonineniveau in evenwicht. En dat zorgt er dan weer voor dat stress- of angstgevoelens verminderen.

2. Goed voor het immuunsysteem Jodium heeft nog meer positieve bijwerkingen. Het sterkt je immuunsysteem dat je beschermt tegen ziektes en infecties.

3. Beter slapen De zeelucht verbetert de capaciteit van het lichaam om zuurstof op te nemen, wat helpt om beter tot rust te komen. Het water, de frisse lucht en een beetje beweging helpen om ons lichaam voor te bereiden op onze slaap.

4. Goed voor hart en longen De zoute zeelucht reinigt de longen, verlaagt de behoefte aan antibiotica en helpt om beter adem te halen en je neusholtes vrij te maken. Geen wonder dat zoveel kinderen en jongeren met onder andere mucoviscidose en astma hun weg vinden naar het Zeepreventorium in De Haan. Mensen die op zeeniveau wonen hebben vaak ook minder last van een te hoge hartslag. Dat komt door een betere luchtdruk en omdat er meer zuurstof in de lucht zit.

5. Sporten op het strand Een wandeling of jogging op het strand is goed voor je gewrichten en spieren. Je loopt er veel zachter dan op een verharde baan. Doe je een wandelingetje in het water, dan heeft dat een positief effect op je bloedsomloop waardoor je alerter en actiever wordt. Bovendien is dat ook goed om spataderen te verminderen.

OOK DIT NOG!

Er zijn niet alleen de gezondheidsvoordelen. Ga je in de herfst of in de winter naar zee, dan is het er ook gewoon veel rustiger, omdat er veel minder toeristen zijn. Dat betekent minder auto’s, minder files en meer parkeerplaatsen.

Een uitstapje in het laagseizoen is ook beter voor je portemonnee omdat de prijzen voor accommodatie lager liggen dan in het hoogseizoen. Met wat geluk liggen ook de prijzen in de horeca een beetje lager.

Er heerst aan zee ook een andere sfeer dan in de zomer, omdat het er net veel rustiger is. En de vele natuurreservaten aan de kust zijn in de herfst op hun mooist. Neem eens een kijkje op natuurenbos.be. Waar gaat jouw volgende trip naartoe?


ZIJ GENIETEN VAN DE VAKANTIEVERBLIJVEN VAN OZ

In de vakantieverblijven van OZ in De Haan en Sint-Idesbald is het heerlijk genieten van herfst aan zee. De conciërge is er om jou te ontzorgen, zodat je instant in vakantiemodus bent. Je hoeft geen lakens mee te brengen – weer wat ruimte bespaard in je koffer – en zowel de schoonmaak als het gebruik van water, gas en elektriciteit zijn inbegrepen in de prijs.
“Op adem komen in onze tweede thuis.”

Carinne en Marc

"’s Avonds uitblazen met zicht op zee na een stevige strandwandeling. Meer hebben wij niet nodig om op adem te komen. Sint-Idesbald is onze tweede thuis geworden. We brengen elk jaar onze fietsen mee voor een tocht door de polders. Of we fietsen naar een van de natuurreservaten in de buurt. Zalig is dat!”

“Ook de avonden zijn hier supergezellig.”

Marco en familie

“Vorig jaar trokken we voor de eerste keer naar domein Duinbos in De Haan. Met de Maxipret-formule hadden we voor heel onze bende een Xbox in huis en konden we samen tafelvoetbal spelen. Ook de avonden zijn hier dus supergezellig.”

OZ KLANTEN KRIJGEN 20% KORTING


DE OZ WEEKENDS AAN ZEE

Je kan de OZ vakantieverblijven ook boeken voor een weekendje. En sommige weekends zijn net dat tikkeltje specialer. Je krijgt er voor dezelfde prijs een heerlijk extraatje bovenop! Check het op oz.be/vakantieverblijven

De Haan & Sint-Idesbald

HERFST AAN ZEE

20 T.E.M. 23 NOVEMBER 2020

  • Verrassingspakket met een fles cava
  • Zwembad en sauna in De Haan

De Haan

OESTERS AAN ZEE

13 T.E.M. 16 NOVEMBER 2020

  • Pakket met oesters
  • Rondleiding in oesterkwekerij ‘De Oesterput’

Sint-Idesbald

ZOET AAN ZEE

13 T.E.M. 16 NOVEMBER 2020

  • 4 tickets voor Jules Destrooper bezoekerscentrum
  • Jules Destrooper koekenpakket

WEEKENDJE ZEE RESERVEREN?

Boeken kan voor 2020 én 2021. Je vindt de beschikbare weekends, weken en midweken op www.oz.be/vakantieverblijven

Boek online of bel 03 201 84 70